Magyar
English
Polski
Tokaj-Portius Szőlőterületek
Elérhetőség

Borászat székhely: 3950 Sárospatak, Kazinczy út 8.
Pincészet: Hercegkút, Gombos-hegyi Pincesor

Mobil: 30/303-9209
Fax: 47/315-177

email: richard@tokaj-portius.hu

Szőlőterületek

Jelenleg 5 ha szőlőterülettel rendelkezik a pincészet amit folyamatosan növelni szeretnék. Szőlőültetvényeink 3 dűlőben találhatóak, Tokaj-hegyalja szívében Tolcsván, és Sárospatak határában.

Tolcsva - Kincsem dűlő (3.7ha)

Pincészetem legjelentősebb területe a tolcsvai Kincsem dűlőben van (3,7 ha). A Tolcsvai Medence keleti oldalán található első osztályú szőlőterület, ahol a furmint és a hárslevelű telepítések külön fekvésekben vannak. A furmint ültetvényem a dűlő dél-nyugati fekvésében, a hárslevelű pedig a dél-délkeleti fekvésében található. A jellegzetessége, hogy gazdag vulkáni kőzetekben, zömében andezit alapkőzeten fekvő, nyiroktalaj. Geológiai adottságai nagyon változatosak, az andeziten túl riolit-tufa, piroxén-andezit, jáspis gazdagítja a talaj ásványosságát.

Sárospatak Király-hegy dűlő (1 ha)

A Király- hegyen lévő furmint ültetvényem jellemzője, hogy kiválóan aszúsodik, a területnek nagyon jó a cukorgyűjtő képessége . Aszúboraim jelentős részének aszúszemeit ez a dűlő adja, illetve jó évjáratokban késői szüretelésű borokat tudok készíteni az itt termett töppedt szemekből. Fekvése dél-keleti, alapkőzete az ásványokban gazdag riolit-tufa. Jellemző a dűlő szőlőtermésére, hogy könnyedebb, elegánsabb borokat terem, kitűnően alkalmas reduktív bor készítésére is.

Erdőhorváti – Kő'csere dűlő (0.3 ha)

Legkisebb, egyben legelső szőlőterületem az erdőhorváti határban fekvő Kő'csere dűlőben 0.3 ha furmintültetvény. A terület csekély mérete miatt leginkább házasításokba kerül a termés. Aszúsodásra szintén hajlamos terület. A saját tulajdonú ültetvényeken kívül több dűlőből is vásárolok szőlőtermést ( Zsadányi, Serédi, Rány dűlőkből).

Minden jog fenntartva! - 2009 TOKAJ-PORTIUS PINCÉSZET
Layout: PWSDesign.com XHTML 1.0 TransitionalCSS 2.1